Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

У КМДА зробили нову заяву на тлі інформації про забруднення Десни: чого очікувати киянам

У разі загрози населенню через забруднення Десни жителів Києва проінформують про ситуацію з водою як мінімум за добу. Не виключені обмеження водопостачання в окремих локаціях столиці.

Таку заяву під час брифінгу зробив директор Департаменту муніципальної безпеки Київської міської державної адміністрації (КМДА) Роман Ткачук.

За його словами, заміри, а також контрольні точки знаходяться вище течії по Десні, тому результати аналізу отримуються, наприклад, на кордоні Чернігівської та Київської областей, або ж за 70 кілометрів до гирла річки.

"Тобто за добу як найменше ми будемо знати ситуацію коли ця пляма дійде вже по часу до ковша. Звісно ми будемо проводити інформування населення міста в такому разі, що треба робити й в яких місцях можуть бути введені якісь обмеження з водопостачання. Але все буде залежати від тої ситуації, з якої ми стикнемося", — сказав Ткачук та наголосив, що  у разі виявлення загрози інформування населення відбудеться щонайменше за добу.

Раніше стало відомо про забруднення річок Сейм і Десна. Причиною стало те, що з території Росії за течією рухалася отруйна речовина. Щоправда, в Київській обласній військовій адміністрації наголошували, що на території області забруднення Десни не фіксують.

Нагадаємо, на ріці Десна поблизу Чернігова склалася критична екологічна ситуація. Там потемніла вода та фіксується масовий замор риби. Проте місто не споживає воду з ріки, тому загрози життю та здоров‘ю чернігівців немає.

Своєю чергою заступник директора ПрАТ "Київводоканал" Володимир Костюк заявив, що через масштабне забруднення річки Десна у столиці України можуть виникнути проблеми із питною водою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Суспільство, 11.09.2024 11:59