Фото: ДБР

У КМВА відреагували на затримання свого посадовця, який допомагав тікати чоловікам за кордон

У Київській міській військовій адміністрації прокоментували інцидент із затриманням їхнього посадовця, який оформляв фіктивні довідки для ухилянтів. Наголошують, що його правопорушення не має стосунку до посадових обовʼязків.

Про це йдеться у дописі прес-служби КМВА у Telegram.

"Офіційно йому інкримінують оформлення фіктивних документів про непридатність до військової служби, які дозволяють військовозобов’язаним особам безперешкодно виїжджати за кордон. Але зауважуємо, що справа, за якою затриманому висунуто підозру, не пов’язана із виконанням його службових обов’язків як посадової особи Київської міської військової адміністрації", — наголошують у КМВА.

При цьому зазначають, що жодні попередні заслуги посадовця, особливо, якщо він є офіцером Збройних сил України, не можуть виправдати злочин наживи під час війни.

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань затримали начальника одного з управлінь штабу командування Сухопутних військ ЗСУ, який також обіймає посаду начальника одного з відділів Київської міської військової адміністрації. Він за гроші допомагав чоловікам виїхати з України.

Правоохоронці встановили, що посадовець організував схему незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України. Ціна "послуги" для однієї особи становила 10 тисяч доларів США. За ці гроші клієнтам оформлювали фіктивні документи про непридатність до військової служби.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.08.2023 13:36