Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

У КНДР заявили про перекриття автомобільного та залізничного сполучення з Південною Кореєю

У середу, 9 жовтня, Північнокорейська армія заявила про плани повністю перекрити автомобільні та залізничні шляхи, які з'єднують країну з Південною Кореєю. Також Пхеньян планує укріпити райони по свій бік кордону.

Як повідомляє Reuters, відповідне оголошення свідчить подальшу ескалацію активності поблизу демаркаційної лінії, яка розділяє дві держави, що було рідкістю в останні роки.

Так, КНДР вже встановлювала протипіхотні міни та загородження. Пхеньян створював пустирі вздовж мілітаризованого кордону з Південною Кореєю цього року. Своєю чергою Генеральний штаб Корейської народної армії заявив, що ці заходи є відповіддю на військові навчання, які проводили в Південній Кореї, а також на часті "візити американських стратегічних ядерних об'єктів" у регіон.

Зокрема, Пхеньян називає Сеул "основною ворожою державою та незмінним головним ворогом".

Міністерство оборони Південної Кореї повідомило, що командування Організації Об'єднаних Націй було проінформоване про цю ситуацію, але відмовилося надати подробиці. Сеул тісно співпрацює з командуванням ООН.

Варто зауважити, що командування Організації Об'єднаних Націй — це багатонаціональні військові сили, створені для підтримки Південної Кореї під час і після корейської війни. Це було перше міжнародне об'єднане командування в історії та перша спроба реалізації колективної безпеки відповідно до Статуту ООН.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Південної Кореї Кім Йонг Хен повідомляв, що Корейська Народно-Демократична Республіка може відправити своїх військових на фронт в Україну на підтримку армії країни-агресорки Росії. За словами посадовця, Пхеньян може це зробити у межах угоди, подібної до військового союзу, яка була підписана з Москвою у червні 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.10.2024 10:12