Фото: росЗМІ

У Кремлі шукають нового диктатора: хто може замінити Путіна

Кремль має трьох кандидатів, які стануть наступниками нинішнього диктатора Володимира Путіна. Серед можливих наступників може бути навіть двійник.

Про це йдеться в матеріалі видання Newsweek.

У виданні зазначили, що Путін пройшов серйозне лікування від онкологічного захворювання у березні 2022 року. Тому наразі навіть під час закордонних поїздок його заміняє двійник. 

Зокрема, Путін 12 жовтня відвідав з офіційним візитом Киргизстан, де зустрівся з президентом Садиром Жапаровим і вручив йому російський орден. У цьому візиті, ймовірно брав участь двійник диктатора.

Також очікується поїздка до Китаю та особиста зустріч з головою КНР Сі Цзіньпіном. Видання Newsweek зауважило, що і цього разу у візиті візьме участь двійник Путіна, оскільки він серйозно хворий і йому вже підшукали наступника. Водночас Сі Цзиньпін знає, що спілкуватиметься саме з двійником: хоче зрозуміти, що він за особистість.

У матеріалі підкреслюється, що Путін вибрав своїм наступником прем'єр-міністра Михайла Мішустіна, проте оточення російського диктатора має іншу кандидатуру. Уточнюється, що з думкою Путіна не згоден секретар Радбезу Микола Патрушев і нібито він наказав не виконувати розпорядження по Мішустіну.

"Секретар Ради Безпеки РФ Микола Патрушев уже сказав, що Путін марить і дав чітке розпорядження ігнорувати волю президента. Путін, пропонуючи Мішустіна як наступника, ні словом не обмовився про Миколу Патрушева, який на сьогодні ще не перша людина в державі, але вже й не друга. Ситуація розжарюється і може статися, що великий транзит піде зовсім не так, як розраховують основні актори системи", — наголошує видання.

Журналісти пишуть, що Путін не вважає Патрушева своїм наступником і тому транзит влади в РФ може не відбутися мирно.

"Путін бажає, щоб прем'єр-міністр Михайло Мішустін зайняв пост, але Патрушев є кращим кандидатом для інших вищих чиновників Росії", — йдеться в матеріалі.

Нагадаємо, раніше аналітики Інституту вивчення війни заявляли, що Кремль прагне створити видимість того, що вибори 2024 року будуть вільними та справедливими, заохочуючи росіян хоча б номінально брати участь у демократичних практиках, російський уряд не має наміру створювати будь-яку альтернативну політичну політику кандидата, який становить реальну загрозу переобранню Путіна. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.10.2023 13:59