Фото: росЗМІ

У Кремлі заявили про плани обходити санкції ЄС щодо алмазів

Росія обходитиме санкції ЄС проти російських алмазів і варіанти для цього є, заявив Пєсков. Він зазначив, що 12-й пакет антиросійських санкцій свідчить про те, що ресурс тих галузей, де можуть запроваджуватися санкції, "вже вичерпується".

Про це пишуть російські ЗМІ.

Речник Кремля Дмитро Пєсков зазначив, що Москва оминатиме санкції Євросоюзу проти російських алмазів і можливості для цього є.

"Що стосується російських алмазів, то це було прогнозовано, до цього готувалися заздалегідь. Не думаю, що немає жодних варіантів обходу цих санкцій. Вони є, вони будуть реалізовані", наголосив представник Кремля.

Пєсков зазначив, що загалом 12-й пакет антиросійських обмежень ЄС, схвалений Брюсселем, свідчить про те, що "вже вичерпується ресурс тих галузей, де можуть запроваджуватися санкції". Найбільш показовим у цьому пакеті він назвав запровадження санкцій проти російського товариства "Знання". За його словами, такі дії ЄС є "промовистим свідченням санкційного божевілля".

Щодо рішення Єврокомісії заморозити активи оборонних підприємств Росії в рамках 12-го пакету санкцій, Пєсков заявив, що це "невелика небезпека". 

"Якихось активів, які можуть бути заморожені ЄС, звичайно, там немає", пояснив він.

Нагадаємо, у понеділок, 18 грудня, Рада Європейського Союзу ухвалила 12-й пакет санкцій у зв'язку з продовженням агресивної війни Росії проти України. Зокрема, він передбачає обмеження на імпорт російських алмазів. Зазначається, що обмеження спрямовані на важливі сектори російської економіки. Вони завдадуть "подальшого удару по здатності Путіна вести війну".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 19.12.2023 17:28