Фото: ілюстративне Джерело: соцмережі

У Криму зафіксували колони російської техніки: про що це свідчить (відео)

Рух "Атеш" зафіксував у Криму переміщення російської техніки. Наразі окупанти звозять техніку у бік Керчі.

Про це "Атеш" повідомив у Telegram із посиланням на власних агентів.

За даними руху, окупанти страждають від браку техніки на фронті. Це спричинено успіхами Збройних сил України на фронті та чималими втратами у ворога.

"Рашисти зазнають критичного браку техніки на фронті, оскільки СОУ мають чималі успіхи, впевнено громлять ворога і поступово рухаються вперед. У зв'язку з цим Кримом пересувається велика кількість техніки окупантів", — повідомив "Атеш".

Крім того, "Атеш" зауважив, що з невідомих причин техніка рашистів часто не доїжджає до місця призначення, адже ламається ще в дорозі.

Контрнаступ ЗСУ

Минулого тижня стало відомо, що Збройні сили України прорвали першу лінію оборони ворога Півдні країни й продовжують просуватися вперед. Однак військові вважають, хоч на другій лінії оборони російських окупантів щільність мінних полів менша, ніж на першій, вона може містити мережу підземних лабіринтів.

За даними видання The New York Times, російська армія намагається будь-якими засобами зупинити контрнаступ ЗСУ у Запорізькій області, а тому змінила тактику — тепер ворог підпалює свої мінні поля. Росіяни заливають легкозаймистою речовиною території, де розташовані мінні поля, а при спробах розмінування скидають з дронів гранати, "викликаючи море вогню та вибухів".

Генеральний штаб ЗСУ 7 вересня повідомляв, що українські військові продовжують витісняти російських загарбників на Мелітопольському напрямку. Силам оборони вдалось просунутись південніше населеного пункту Роботине та західніше Вербового Запорізької області на цій ділянці фронту. Водночас російські окупанти вели безрезультатні наступальні дії в районі Авдіївки та Мар'їнки на Донеччині. 

Нагадаємо, державний секретар США Ентоні Блінкен під час візиту до Києва 6 вересня прокоментував контрнаступ ЗСУ. Він заявив, що прогрес українських військових бачать усі партнери і "це дуже, дуже обнадіює".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.09.2023 17:39