Фото: Олег Синєгубов / Telegram

У Куп'янську на Харківщині оголосили обов'язкову евакуацію населення, — ОВА

У вівторок, 15 жовтня, Рада оборони Харківщини ухвалила рішення про примусову та обов'язкову евакуацію всіх цивільних з низки населених пунктів області. Зокрема, цивільних вивозитимуть і з міста Куп'янськ, яке постійно перебуває під ворожими обстрілами.

Про це повідомив керівник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в ефірі телемарафону.

"Сьогодні на раді оборони області було ухвалено рішення щодо обов'язкової евакуації всього цивільного населення із громад Куп'янського напрямку. Це саме місто Куп'янськ і ще три громади, які знаходяться ближче до лінії фронту", — розповів Синєгубов.

За словами посадовця, під обов'язкову евакуацію підпадають приблизно сім тисяч людей.

"Евакуація родин з дітьми із прифронтових громад Куп’янського району триває і нині. 234 дитини з родинами були евакуйовані з 9 вересня по 14 жовтня. Залишилося евакуювати ще 35 дітей... З міста Куп'янська і з прилеглих громад ми вже за місяць вивезли 234 дитини разом з їх сім'ями. Однак все одно, враховуючи військові загрози, ми ухвалили рішення про повну евакуацію всього цивільного населення", — зазначив Синєгубов.

Крім того, під час засідання Ради оборони Харківської області евакуацію в примусовий спосіб родин з дітьми оголосили в Борівській громаді. Там, евакуації підлягають 119 дітей з селища Борова. 

"В громаді системно ведеться роз’яснювальна робота з батьками, щодо необхідності при можливості вивезти дітей у безпечні місця. Є попередня інформація що є ще сім’ї, які найближчим часом планують евакуюватися з громади", — додав очільник ОВА. 

Нагадаємо, у Донецькій області дещо змінилися темпи й особливості евакуації. Зокрема, з населених пунктів на Покровському напрямку виїжджає менше людей. Натомість із Костянтинівського — більше.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.10.2024 19:46