Скріншот з відео

У Курській області українські військові взяли у полон "кадировців" (відео)

У Курській області Російської Федерації рейдові групи взяли в полон "кадировців". Їх упіймали глибоко в тилу країни-агресора.

Про це повідомляє проект "Хочу жити" у Telegram.

Як зазначає джерело, рейдові групи наловили цих "кадировців" глибоко в тилу від кордону. За словами росіян, вони намагалися втекти, щоб уникнути попадання в полон, оскільки глава Чечні Рамзан Кадиров колись заявив, що бійці "Ахмата" в полон не здаються. 

"Ну, зазвичай так, оскільки сидять у тилу, але в Курській області ситуація розвивалася динамічно, а ці бійці Ахмата навіть не намагалися чинити опір. Як показує досвід колишніх обмінів, це дуже правильне рішення, оскільки російські перемовники з обмінів "кадировців" забирають в першу чергу", — йдеться у заяві проекту "Хочу жити".

У проекті наголосили, що кадировський піар і бажання берегти свою гвардію від бойових дій дорого коштують росіянам. 

"По суті, якби вони захищали кордон, а не ховалися за спинами строковиків на десятій лінії під Курськом, такий швидкий прорив був би неможливим. Але на кордоні опинилися звичайні 18-річні строковики та прикордонники. Вони також ухвалили правильне рішення не вступати у бій і добровільно здатися в полон, зберігши свої життя", — підкреслили у проекті "Хочу жити".

Нагадаємо, видання Politico зробило висновок, що наступ Збройних сил України у Курській області Росії отримав "зелене світло" від міжнародних союзників. Партнери не чинять жодного тиску на Україну.

Водночас аналітики Інституту вивчення війни зауважили, що наразі Кремль применшує масштаби вторгнення в Курську область. Через це влада Росії замість воєнного стану у Курській, Бєлгородській та Брянській областях оголосила контртерористичну операцію.

За даними AFP, тисячі українських військовослужбовців беруть участь в операції в Курській області, спрямованій на дестабілізацію Росії шляхом виявлення її слабких сторін. При цьому в України немає намірів здійснити анексію захоплених територій країни-агресора.

Своєю чергою партизанський рух "Атеш" повідомив, що Російська Федерація перекидає військовослужбовців 810 окремої бригади морської піхоти в Курську область. Саме цей підрозділ мав підсилити наступ загарбників на Покровському напрямку.

Як зазначає The Insider, російське міноборони публікує ролики, які мають свідчити про успіхи російської армії на Курському напрямку в боях з українськими військами. При цьому викладені агресором відео були зняті давно і в інших локаціях.

Раніше Financial Times повідомляв, що російські війська не змогли відтіснити Збройні сили України у Курській області, попри відправлення підкріплень. Вторгнення триває вже шостий день.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.08.2024 22:56