Фото ілюстративне. Джерело: Львівська міська рада

У Львові чоловік під час прогулянки у лісосмузі знайшов 20 кг ртуті

У Львові місцевий житель під час прогулянки у лісосмузі знайшов 20 кілограмів ртуті. Небезпечну речовину виявили у Шевченківському районі.

Про це повідомила прес-служба міської ради.

Відомо, що інцидент трапився 8 квітня на вулиці Винниця у Шевченківському районі міста. Львів'янин під час прогулянки у лісосмузі знайшов місткості з ртуттю. 

"Зокрема, було виявлено чотири закриті місткості з ртуттю. Працівники ГУ ДСНС у Львівській області вилучили ртуть та очистили та знезаразили територію", — поінформували у міській раді.

Загальна кількість вилученої ртуті — 20 кілограмів.

"Зібрану ртуть передали для подальшої утилізації в управління з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони ЛМР", — додали в прес-службі.

Варто зазначити, що у липні минулого року президент України Володимир Зеленський підписав закон, який забороняє виробництво продукції, що містить токсичні метали. Тепер під заборону потрапляють ртутні термометри. Україна приєдналася до Мінаматської конвенції про ртуть. Згідно з документом, з 1 січня 2024 року припинено виробництво, імпорт та експорт продукції, що містить ртуть.

Нагадаємо, наприкінці січня у Києві чоловік під час прогулянки натрапив на димову гранату. Небезпечну знахідку було ліквідовано.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 09.04.2024 14:20