Фото: Menshealth

У McDonald's збільшується частка продуктів українських виробників: з чим це пов'язано

В українському меню McDonald's локальні інгредієнти становлять близько 60%. Наразі спостерігається тенденція до поступового збільшення їхньої частки.

Таку статистику під час прес-конференції оприлюднила генеральний директор McDonald's в Україні, Чехії, Словаччині Юлія Бадрітдінова, пише "Укрінформ".

"Сьогодні близько 60% продуктів у нас становлять локальні інгредієнти й товари. До війни це було 70%. Деякі позиції нам довелося заміщувати, (а) проте 60% — достатньо велика цифра, повністю на імпорт ми не перейшли", — сказала Бадрітдінова.

За її словами, основні потужні постачальники в Україні залишилися партнерами мережі після відновлення роботи McDonald's.

Це в першу чергу стосується компанії Bimbo QSR Україна, яка веде свій бізнес у Дніпрі та продовжує випікати булки для мережі ресторанів. Як повідомляє Бадрітдінова, Bimbo QSR Україна не зачинялася і після повернення McDonald's у вересні 2022 року продовжила працювати з мережею.

Також свою співпрацю з McDonald's продовжує завод у Козятині Вінницької області. Він виготовляє для біг-маків м’ясні котлети.

"Це фактично міжнародний партнер нашої компанії, його біфштекси використовують ресторани мережі та в інших країнах. На певний період вони консервували свої лінії, які працювали на наші ресторани, але як тільки ми відновилися, вони також повернули виробництво", — наголосила Бадрітдінова.

Водночас окремі позиції в меню довелося замінити складовими, що імпортуються з інших країн. Це, зокрема, стосується соусу для бургерів, який до війни для мережі McDonald`s виготовлявся на виробництвах ПАТ "Чумак".

"Коли завод потрапив в окупацію, ми одразу перемикнулися на альтернативний продукт в нашій системі, він постачався з Польщі. Зараз ми поступово відновлюємо виробництво соусів за нашими рецептурами на ТОВ "Асканія-Пак". Відновили ми й співпрацю з місцевими виробниками салатів, які спочатку відновлення нам привозили також з Польщі", — додала генеральний директор McDonald's в Україні.

Нагадаємо, 7 вересня під час візиту в Україну Ентоні Блінкен разом із Дмитром Кулебою пообідали у ресторані швидкого харчування McDonald’s.

Раніше стало відомо, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба особисто просив держсекретаря США Ентоні Блінкена, щоб McDonald's повернувся до України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 27.03.2024 12:19