Тарас Висоцький. Фото: Мінагрополітики

У Мінагрополітики розповіли, чи вплинула посуха на врожай та ціни на основні споживчі продукти

Цьогорічна посуха не мала глобального впливу на врожай та ціни на основні споживчі продукти. Проте наслідки погодних умов можуть бути відчутними вже у 2025 році.

Про це повідомив перший заступник міністра агрополітики Тарас Висоцький під час виступу на дискусії "Посуха та війна, яким буде врожай цьогоріч, і як це  вплине на економіку".

"Складні погодні умови, зокрема посуха, не вплинули глобально на врожай та на ціни сільгоспкультур. Але наслідки можуть бути відчутними у 2025 році", — зазначив він.

За його словами, особливо це вплине на врожай озимих у наступному році.

Водночас Висоцький зазначив, що українські агропідприємці вже адаптувалися до викликів з початку повномасштабного вторгнення Росії. Відповідно виробництво агропродукції по всім категоріям культур стабілізувалося.

Раніше у Мінагрополітики інформували, що у 2024 році прогнозується врожай зернових на рівні близько 56 мільйона тонн. Проте врожайність пшениці та ячменю може знизитись на 5-7% порівняно з минулим роком.

Нагадаємо, за даними Reuters, глобальне потепління призвело до того, що екстремальні погодні явища на Землі стають дедалі потужнішими. Так, літо 2024 року виявилось найспекотнішим за всю історію спостережень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 13.09.2024 18:55