Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Ціни на популярний овоч злетіли до максимуму за останні сім років

Цього тижня в Україні суттєво зросли ціни на тепличні огірки. Наразі ціни на цей овоч досягли максимуму за останні сім років.

Як повідомляють аналітики проекту EastFruit, зростання цін викликане, в першу чергу, підвищеним попитом на тлі скорочення пропозиції даної продукції на внутрішньому ринку країни.

Станом на сьогодні тепличні комбінати готові відвантажувати огірки за ціною від 45 до 60 гривень за кілограм, що в середньому на 35% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

"Такий ціновий тренд продиктований одразу кількома факторами. Перш за все, він є наслідком досить обмеженої пропозиції огірків на ринку, оскільки продукція відкритого ґрунту в продаж вже практично не надходить. Крім того, вибірки цієї продукції в тепличних комбінатах також помітно скоротилися через падіння середньодобових температур", — пояснюють аналітики.

Так, наразі в українських господарствах тепличний огірок коштує в середньому удвічі дорожче, ніж торік. За словами аналітиків, не можна виключати ймовірності подальшого подорожчання в цьому сегменті.

Нагадаємо, на початку вересня в Україні здорожчали помідори. Це відбулося через різке скорочення пропозиції на продукт.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 13.09.2024 09:14