Фото: Pixabay

В Україні третій тиждень поспіль дорожчає популярний овоч

В Україні третій тиждень поспіль дорожчають помідори. Головна причина — різке скорочення пропозиції на продукт.

Про це повідомляє EastFruit.

"Тенденція зростання цін на помідори в Україні зберігається вже третій тиждень поспіль. Основною причиною, що провокує подорожчання цієї продукції, за словами експертів ринку, є досить різке скорочення пропозиції цієї продукції в місцевих комбінатах. Додатково, через несприятливі погодні умови багато фермерів втратили значну частину врожаю ґрунтових томатів", — йдеться у повідомленні.

Водночас учасники ринку запевняють, що навіть попри обмежену пропозицію, попит на тепличні помідори залишається високим. Відтак, виробники поточного тижня вкотре підвищили відпускні ціни на овоч.

Наразі ціна на помідори коливається у межах 40-55 грн/кг ($0,97-1,34/кг), а це в середньому на 12% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.

"В першу чергу, ситуацію, що склалася, учасники ринку пояснювали активним попитом на томати третій тиждень поспіль. Водночас пропозиція цієї продукції на ринку поступово скорочувалася через сезонний фактор. Вибірки в комбінатах були малооб’ємними й нестабільними, відвантаження з літніх теплиць і відкритого ґрунту практично не здійснювалися", — зауважили фахівці.

Аналітики додали, що на сьогодні помідори в Україні вже надходять у продаж у середньому у 2,4 раза дорожче, ніж наприкінці серпня минулого року. Також не виключено, що ціни на популярний овоч можуть зрости ще більше.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні продовжують зростати ціни на тепличні огірки. Подекуди це відбувається доволі різко. Причина — підвищений попит та обмежена пропозиція на цей овоч.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 01.09.2024 01:06