Фото: Pixabay

В Україні триває зростання цін на популярний овоч

В Україні продовжують зростати ціни на тепличні огірки. Подекуди це відбувається доволі різко. Причина — підвищений попит та обмежена пропозиція на цей овоч.

Про це повідомили експерти проекту EastFruit. За їхніми підрахунками, нинішні ціни на огірки є майже втричі вищі, ніж в аналогічний період торік.

Ціни на огірки

За даними аналітиків, з початку поточного тижня ціни на тепличні огірки в Україні зросли в середньому на 14%, і сьогодні кілограм цієї продукції оцінюють від 40 до 60 гривень. При цьому учасники ринку зазначають, що, попри подорожчання в цьому сегменті, попит на тепличний огірок на українському ринку залишається досить високим.

Чому в Україні подорожчали огірки

Фахівці пояснюють, що подорожчанню тепличних огірків сприяла обмежена пропозиція ґрунтових овочів. Основну частку продукту відкритого ґрунту зараз становить огірок невисокої якості, що підвищує інтерес покупців до якіснішої продукції з теплиць.

Таким чином, наразі тепличний огірок в Україні обходиться гуртовим покупцям в середньому у 2,8 раза дорожче, ніж в аналогічний період минулого року. До того ж продавці переконані, що в подальшому подорожчанні, з огляду на підвищений попит оптових компаній і роздрібних мереж на цю продукцію.

"При цьому компенсувати брак місцевої продукції за рахунок імпортних огірків компаніям поки що не вдається, оскільки в сусідніх країнах пропозиція в цьому сегменті також обмежена", — пояснили аналітики.

Інфографіка: EastFruit

Нагадаємо, наприкінці липня Державна служба статистики повідомляла, що ціни в межах країни зросли на 30,5%, за межі України — на 4,3%, Гуртові ціни виробників промислової продукції минулого місяця у порівнянні з аналогічним періодом торік зросли на 26,7%.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 29.08.2024 19:27