Фото: ілюстративне. Джерело: poltavshchyna.in.ua

В уряді пояснили важливість підвищення тарифів на світло

Завдяки підвищенню тарифів на електроенергію для населення Україна може проводити наймасштабнішу ремонтну кампанію часів незалежності.

Про це в ефірі каналу "Суспільне Київ" заявила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук.

За її словами, підвищення тарифу на електроенергію є вимушеним кроком, а його причина — це значні пошкодження в енергосистемі, які виникли внаслідок російських обстрілів.

"Тариф для населення дозволяє нам продовжити наймасштабнішу за часів незалежності ремонтну кампанію в енергетиці, аби максимально підготувати енергосистему до зими, додати до неї додаткові потужності, а також певною мірою відновити державну генерацію", — наголошує Гринчук.

Варто додати, що напередодні голова Держенергонагляду Руслан Слободян в ефірі телемарафону заявив, що перелік об’єктів, які не підлягають знеструмленню, в Україні зміниться. Від ліній, які живлять критичну інфраструктуру, від'єднають усіх інших.

За його словами, останнім часом у містах, де є велика кількість об’єктів критичної інфраструктури, більше відключень припадає саме на побутових споживачів. Тож завдання інвентаризації полягає в тому, щоби розвантажити лінії електропередачі, які живлять важливі об’єкти. При цьому споживачів, для яких застосовують графіки погодинних відключень, можна приєднати до інших ліній.

Нагадаємо, 14 червня генеральний директор Yasno Сергій Коваленко повідомив, що компанія "Укренерго" перерахувала обмеження електропостачання на п'ятницю, 14 червня. Графіки відключень почнуть працювати з 14:00 до 22:00.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 16.06.2024 01:28