Фото: Кабінет міністрів України

У Міністерстві охорони здоров’я розповіли, скільки українців мають ПТСР

Торік в Україні було зареєстровано 23 тисячі осіб із посттравматичним стресовим розладом. Наразі на базі центру Лісова поляна в Пущі Водиці починається детальніше вивчення психоделічної терапії цього недугу.

Про це в ефірі телемарафону заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Він зазначив, що ПТСР піддається лікуванню, але цей процес є складним. Саме тому з появою перших симптомів потрібно звернутися до психолога чи до сімейного лікаря, щоб запобігти виникненню ускладнень. Міністр наголосив, що лікування цього недугу набагато довше і важче, ніж його профілактика.

"Ми в пошуках іноваційних методів лікування, і ми в Україні відкриті для проведення клінічних досліджень. Зараз на базі нашого центру Лісова поляна в Пущі Водиці розпочинаємо більш детально вивчати психоделічну терапію і готові робити клінічну базу для того, щоб це вчити. Тому треба в цьому напрямку рухатися", — зазначив Ляшко.

Нагадаємо, 19 травня у МОЗ випустили поради для громадян, як впоратися з панічними атаками. Панічною атакою називають раптовий напад сильного страху чи тривоги, зазвичай без видимої причини, що супроводжується інтенсивними фізичними симптомами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 25.05.2024 03:24