Фото: Telegram-канал Ганни Маляр

У Міноборони повідомили про успіхи ЗСУ біля Урожайного та Старомайорського

Збройні сили України, попри надважкі бойові умови та супротив ворога, мають частковий успіх у напрямку села Урожайне Донецької області, що поруч зі деокупованим раніше селищем Старомайорське. Також українські військові наступають на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За її словами, на Сході ситуація складна, але ворогу не вдається досягнути поставлених цілей. Намагаються росіяни наступати й на Куп'янському та Лиманському напрямках, однак ЗСУ стримують будь-які спроби ворога прорвати українську оборону.

"На Бахмутському напрямку на південному фланзі наші війська продовжують наступальні дії. Ворожі війська безуспішні робили спроби відновити втрачене положення на околицях Кліщіївки. Важкі бої тривають", — зазначила Маляр.

Заступниця міністра наголосила, що для ворога, як і раніше, залишаються неприступними Авдіївський і Мар’їнський напрямки.

"Скільки вони не намагаються там наступати, нічого не виходить. Але зупиняти їх там непросто. Наші мужні бійці щодня у важких боях та суцільних обстрілах боронять там Україну", — пояснила вона.

Посадовиця додала, що наші війська мають частковий успіх у напрямку Урожайне, південніше та південно-східніше Старомайорського.

Нагадаємо, за інформацією Генштабу, протягом минулої доби ворог завдав три ракетних та 49 авіаційних ударів, здійснив 36 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

У середу, 9 серпня, росіяни спробували наступати в районі північно-східніше Дружби, а також відновити втрачене положення на околицях Кліщіївки, проте безрезультатно.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.08.2023 01:17