Фото: Facebook Умєрова

У Міноборони пояснили слова Умєрова про звільнення Криму 2024 року

Німецьке видання Bild перекрутило слова міністра оборони України Рустема Умєрова про терміни звільнення Криму, який Росія окупувала у лютому 2014 року.

Про це заявив керівник управління преси та інформації МОУ Ілларіон Павлюк в коментарі hromadske.

"Німецька газета-таблоїд Bild перекрутила слова міністра оборони Умєрова про те, коли ЗСУ деокупують Крим", — зазначив він.

За словами Павлюка, насправді міністр оборони не стверджував, що півострів буде звільнений від російських окупантів саме у 2024 році.

Проте видання, цитуючи Умєрова, написало, що тимчасово окупований Крим може бути звільнений наступного року. Міністр оборони нібито заявив, що "впевнений у цьому на сто відсотків".

Павлюк наголосив, що насправді міністр оборони сказав так: "Крим буде звільнено — 100%. Це наша стратегічна мета".

Керівник управління преси та інформації МОУ підкреслив, що журналіст німецького видання ставив питання про деокупацію півострова декілька разів, проте Умєров уникнув будь-яких точних прогнозів із датами.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що процес деокупації Кримського півострова пройде легше, ніж захопленого росіянами Донбасу. У цьому важливу роль відіграє ментальне повернення людей до України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.12.2023 16:57