Фото: ТСН.ua

У міноборони Росії заявили про масовану атаку окупованого Криму: скільки БпЛА летіло до півострова

У ніч на 25 серпня тимчасово окупований Крим атакували безпілотні літальні апарати. Міністерство оборони Росії нарахувало 42 безпілотники, які намагалися вдарити по півострову.

Відповідне повідомлення з'явилось у Telegram міноборони РФ. У ворожому відомстві стверджують, що засоби протиповітряної оборони виявили над анексованим півостровом 42 безпілотних літальних апарати.

Російська сторона запевняє, що над територією Криму нібито знищено дев'ять БпЛА, а ще 33 — нібито були придушені засобами радіоелектронної боротьби, після чого вони зазнали аварії, не досягнувши мети.

У мережі згодом з'явилось відео прольоту одного з дронів над Сімферополем.

Спецоперація ГУР в Криму

У четвер, 24 серпня, в окупованому Криму пройшла спецоперація Головного управління розвідки Міністерства оборони України за підтримки Військово-Морських сил. Спецпідрозділи на плавзасобах висадились на берег в районі населених пунктів Оленівка і Маяк.

За даними ГУР, під час виконання завдання українські оборонці вступили в боєзіткнення з підрозділами окупанта. В результаті противник зазнав втрат серед особового складу, знищено ворожу техніку. Також в українському Криму знову замайорів державний прапор.

Зокрема, окупаційна адміністрація Криму не коментує події, попри масові звернення місцевих жителів. Єдине повідомлення стосується начебто "знищення боєприпасів за встановленим графіком".

Нагадаємо, керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявив, що українські військові можуть уразити противника у будь-якій точці тимчасово окупованого Криму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.08.2023 06:05