Фото: Telegram Маляр

У Міноборони розповіли про неоднозначну ситуацію у Бахмуті

Російські загарбники просуваються у Бахмуті, що на Донеччині. Водночас українські воїни звільнили від окупантів близько 20 квадратних кілометрів навколо міста.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За її словами, інформацію про хід бойових дій у Бахмуті потрібно розглядати в комплексі та не виривати з контексту.

"Приміром, протягом декількох днів наші війська звільнили від ворога на півночі та півдні передмістя Бахмута близько 20 квадратних кілометрів. Водночас, ворог дещо просувається в самому Бахмуті, вщент знищуючи місто артилерією. Крім того, ворог підтягує підрозділи професійних десантників", — додала Маляр.

Заступниця міністра оборони наголосила, що тривають важкі бої з різним результатом. Вона зазначила, що українські захисники роблять все можливе і навіть більше.

"Те, що оборона Бахмута триває стільки місяців та ще й на певних ділянках є просування - це надзусилля наших бійців та високий рівень фаховості командування обороною", — додала Маляр.

Вона також відзначила, що загарбники мають перевагу у кількості людей та озброєнні. Водночас завдяки діям ЗСУ, армія РФ ще з минулого літа не може реалізувати свої плани на Бахмутському напрямку.

Нагадаємо, бойовики з ПВК "Вагнера" пригрозили депутату Держдуми РФ Віктору Соболєву. Раніше він пообіцяв 15 років в'язниці всім чинним військовим, які захочуть підписати контракти з найманцями.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.05.2023 17:20