Фото: Міноборони

У Міноборони створили новий департамент: яке його завдання

У Міністерстві оборони створили новий структурний підрозділ — Департамент планування тилового забезпечення.

Про це повідомила прес-служба оборонного відомства.

Зазначається, що головне призначення нового департаменту — формування довгострокових планів закупівель для війська. Зокрема, йдеться про продовольство, речове майно, пально-мастильні матеріали, а також технічні засоби тилу.

"Ми усвідомлюємо, що в умовах війни повністю не уникнемо деяких екстрених запитів на закупівлю. Але можемо зменшити кількість таких випадків. Основне завдання Департаменту — формувати річний план закупівель товарів. Тобто, звести до мінімуму нагальну потребу — коли Міністерству потрібно терміново щось закупити для ЗСУ. Раніше такий підхід впливав і на якість, і на ціну товару. Тому новостворений Департамент має частково розв'язати це питання", — зауважив заступник міністра оборони Віталій Половенко.

Також серед завдань департаменту буде формування обсягів необхідних для закупівлі товарів та послуг — задля задоволення отриманих від Командування сил логістики потреб. Крім того, фахівці департаменту досліджуватимуть ринок, моніторитимуть ціни та визначатимуть орієнтовну вартість. Безпосередньо закупівлі реалізовуватиме "Державний оператор тилу".

Нагадаємо, 19 березня Міністерство оборони України розпочало Стратегічний огляд оборонних закупівель Україна-НАТО. Головна мета Стратегічного огляду — допомогти Україні реформувати систему оборонних закупівель та привести її у відповідність до стандартів Північноатлантичного альянсу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.03.2024 17:58