Фото: Міноборони України

Україна та НАТО почали Стратегічний огляд оборонних закупівель

У вівторок, 19 березня, Міністерство оборони України розпочало Стратегічний огляд оборонних закупівель Україна-НАТО.

Про це повідомив під час онлайн-виступу на конференції, присвяченій цьому процесу, заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков, передає прес-служба Міноборони.

За даними оборонного відомства, головна мета Стратегічного огляду — допомогти Україні реформувати систему оборонних закупівель та привести її у відповідність до стандартів Північноатлантичного альянсу.

Наголошується, що огляд буде здійснюватися експертами з різних країн НАТО та України в тісній співпраці з агентством НАТО із закупівель. 

"Рекомендації, які будуть напрацьовані під час Огляду, сприятимуть більшій підзвітності, прозорості та сумісності зі стандартами НАТО, а також допоможуть прокласти шлях до майбутнього членства України в Альянсі", — наголосили у Міноборони.

Водночас, за словами Кліменкова, оборонне відомство України наразі розбудовує нову архітектуру закупівель за стандартами НАТО та відходить від пострадянської системи, коли на відомстві були підв'язані відразу кілька функцій.

"В новій системі за міністерством залишаємо лише функцію розробки політики. Безпосередньо закупівлі здійснюють дві агенції —"Державний оператор тилу" і "Агенція оборонних закупівель", — наголосив Кліменков.

Нагадаємо, Міністерство оборони заявило, що співпрацює з правоохоронними органами, щоб ліквідувати ризики проявів корупції під час закупівель для Збройних сил України, та одночасно запроваджує нову архітектуру закупівель відповідно до стандартів країн Північноатлантичного альянсу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.03.2024 20:22