Фото: nokta.md

У Молдові знайшли уламки російського дрона: це вже вдруге за тиждень (фото)

Прикордонна поліція Молдови у суботу, 17 лютого, виявила нові фрагменти безпілотника, який, за словами правоохоронців, схожий на модель "Герань-2". Натрапили на знахідку о 16:40 за місцевим часом неподалік містечка Етулія (розташоване поблизу українського міста Болград та стратегічно важливого чорноморського порту Рені) — у полі приблизно за два кілометри від молдавсько-українського кордону. 

Як передає поліція Молдови, про подію поінформували компетентні органи, а доступ до місця виявлення фрагментів дрона було обмежено.

"На цей час влада вжила всіх необхідних заходів для підтримання порядку, спокою та громадської безпеки. Щоб запобігти поширенню неправдивої інформації та уникнути паніки серед населення, просимо зберігати спокій та отримувати інформацію лише з перших джерел", — повідомили правоохоронці.

Зазначимо, що це вже друга знахідка російських безпілотників у Молдові за останній тиждень. Так, 11 лютого прикордонна поліція тут виявила фрагменти бойового дрона типу Shahed. Після того, як район з уламками оточили, поліція зазначила, що небезпеки для населення немає.

"Ймовірно, дрон був збитий українською зенітною установкою", — додали у правоохоронці.

Відомо, що російський БпЛА "Герань-2" та іранський Shahed — практично одне й теж. Їхні відмінності зафіксували не так давно, й вони полягають у конструкції корпуса: у безпілотника виробництва РФ він складається з кількох частин, а іранський Shahed має цільнолитий корпус. Також у дронів різне маркування ("Герань-2" має на корпусі літеру "К" у номері серії, а в "Шахедах" серія розпочинається з літери "М").

Нагадаємо, експерти Defense Express вважають, що Сили оборони України, ймовірно, розпочали використовувати проти російських безпілотників лазерні антидронові системи Vampire. Це портативний комплекс і може встановлюватися на різні транспортні засоби.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 18.02.2024 00:11