Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

У МЗС Польщі пояснили, що саме може змусити Путіна закінчити війну

Війна в Україні закінчиться лише тоді, коли російський диктатор Володимир Путін зрозуміє, що вторгнення було помилкою. Втім, наразі Путін ще не дійшов такого висновку.

Про це в інтерв'ю MSNBC повідомив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, пише PAP. Посадовець наголосив, що російська економіка і здатність Путіна посилати сотні тисяч росіян на смерть не є безмежними.

"Якщо ми не зупинимося на досягнутому, цю війну можна закінчити, відновивши міжнародне право і відновивши міжнародні кордони", — заявив Сікорський.

Зокрема, міністр позитивно висловився щодо "плану перемоги" президента Володимира Зеленського. Він зауважив, що Україні для перемоги потрібна максимальна допомога країн, які є її союзниками. Також чиновник додав, що "не хоче спекулювати на тому, що міститься в "плані перемоги" Зеленського".

Сікорський наголосив на важливості фінансової підтримки України. За його словами, вона потрібна для того, щоб українська армія мала змогу отримувати потрібне озброєння та амуніцію, щоб Київ був здатен змінити ситуацію на полі бою.

"Україна має власну оборонну промисловість, якій не вистачає ресурсів. Вони мають певні вільні потужності, і кілька мільярдів доларів могли б їм дуже допомогти, щоб Путін зрозумів, що він не може перемогти", — зауважив Сікорський.

За словами очільника польського МЗС, причиною для зупинення війни було б відведення військ на ті межі, які є міжнародно визнаними кордонами обох держав.

Нагадаємо, раніше Сікорський заявляв, що окупований росіянами Крим необхідно передати під мандат Організації Об'єднаних Націй, щоб там змогли провести референдум. За його словами, півострів має важливе стратегічне значення для України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.09.2024 02:30