Фото: MdB Sören Pellmann\X

У МЗС пояснили, чому німецького політика, який виступав проти допомоги Україні, розвернули на кордоні

У Міністерстві закордонних справ України пояснили, чому депутата Бундестагу від Лівої партії Серена Пельмана депортували з України.

Як повідомила прес-служба МЗС у коментарі "Європейській правді", Пельман отримав заборону на в’їзд через системні виправдання збройної агресії РФ та запереченням права України на збройний захист.

Зазначається, що відповідне рішення прийняли за матеріалами Служби безпеки України та з погодження МЗС.

"Україна, як і будь-яка суверенна держава, має право вирішувати, кого пускати чи не пускати на свою територію. Тим паче коли йдеться про тих, хто заперечує право нашої держави на самозахист від російської військової агресії та підтримує агресора у намаганні її знищити". — зазначили у МЗС.

Раніше, а саме 10 липня, очільника фракції лівих у німецькому Бундестазі Серена Пеллмана, затримали на українському кордоні під час спроби в'їзду у країну. Політика депортували по Польщі. Зокрема політик у соцмережі X (Twtter) заявив, що його візит до України нібито підтримало німецьке посольство та МЗС. Проте українська сторона відмовила йому у в'їзді. Німецький політик наголосив, що "шокований і розлючений" цим фактом.

"Це зображає жахливу картину фундаментальних прав, таких як свобода вираження поглядів, коли країна-кандидат на вступ до ЄС відмовляє у в’їзді представникам країн ЄС і підживлює мої сумніви. Я хотів отримати власне уявлення про ситуацію в країні", — зазначив Пеллман.

Нагадаємо, 4 липня міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок повідомляла, що Північноатлантичний альянс повинен продовжувати підтримку України, адже Росія лишається найбільшою загрозою для безпеки Європи. Зокрема, вона зазначила, що особлива відповідальність стосовно цього питання лежить на її країні, яка завдяки своїй політиці щодо Москви повернула собі втрачену довіру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.07.2024 16:16