Володимир Зеленський і Джастін Трюдо. Джерело: Офіс президента України

Канада анонсувала додатковий пакет військової допомоги для України

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо анонсував додатковий пакет військової підтримки для України в обсязі 500 мільйонів канадських доларів. Він засудив недавню ракетну атаку Росії по Києву.

Про це повідомив Офіс президента України. Там зазначили, що Трюдо зустрівся з президентом Володимиром Зеленським на полях саміту НАТО у Вашингтоні.

Вони засудили нещодавню ракетну атаку Росії по Україні. Очільник уряду Канади наголосив, що його країна готова надати необхідну медичну підтримку постраждалим унаслідок російського удару по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві.

"Для наших людей дуже важливо чути це. Дякую вам за допомогу, за додатковий оборонний пакет. Це посилить наших героїв на полі бою", — сказав Володимир Зеленський.

Лідери обговорили оборонні потреби України та скоординували співпрацю в межах коаліції винищувачів.

Зеленський розповів про необхідність розширення тренувальних місій українських пілотів. Сторони обмінялися думками щодо можливості додаткового навчання для українських льотчиків на канадських авіасимуляторах та проведення в Канаді однієї з тематичних зустрічей за підсумками першого Саміту миру.

Нагадаємо, що 26 червня Україна підписала оновлену угоду про вільну торгівлю з Канадою. Вона зберігає умови доступу до ринку для товарів із угоди 2017 року, але в документ додали розділи про інвестиції, послуги й інклюзивну торгівлю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.07.2024 07:51