Фото: Telegram Дениса Шмигаля

Україна та Канада уклали оновлену угоду про вільну торгівлю: що вона передбачає

У середу, 26 червня, Україна підписала оновлену угоду про вільну торгівлю з Канадою. Вона зберігає умови доступу до ринку для товарів із угоди 2017 року, але в документ додали розділи про інвестиції, послуги та інклюзивну торгівлю.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

За його словами, оновлена угода про вільну торгівлю між Україною та Канадою набирає чинності вже з 1 липня 2024 року. Вона доповнена новими та оновленими главами, зокрема щодо інвестицій, транскордонної торгівлі послугами, фінансових послуг, цифрової торгівлі тощо. Шмигаль підкреслив, що ця угода також може бути корисною для канадських компаній у відновленні української інфраструктури.

"Україна зацікавлена в залученні більшої кількості канадського бізнесу в ключові сектори, які будуть пріоритетними для інвестицій: нафто- й газовидобуток, відновлювана енергетика, малі модульні реактори, зелена металургія, логістика та транспорт, ІТ та цифровізація, сільськогосподарське виробництво тощо", — зазначив посадовець.

Шмигаль також відзначив успішну співпрацю між CAMECO та "Енергоатомом". За його словами, Канада фактично стала основним постачальником ядерного палива для України. 

Український прем'єр обговорив із міністеркою з питань розвитку експорту, міжнародної торгівлі та економічного розвитку Канади Мері Нґ переваги для наших країн. 

"Подякував народу Канади за потужну солідарність, а також канадському уряду за лідерські позиції в багатьох напрямках підтримки України", — підсумував Шмигаль.

Нагадаємо, 17 червня прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо оголосив про новий пакет на підтримку України. Йдеться про заходи на суму 52,4 мільйона канадських доларів (приблизно 38,1 мільйона американських доларів).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.06.2024 18:30