Джастін Трюдо. Джерело: Офіс президента України

Канада оголосила про новий пакет допомоги Україні: що цього разу надасть Оттава

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо оголосив про новий пакет на підтримку України. Йдеться про заходи на суму 52,4 мільйона канадських доларів (приблизно 38,1 мільйона американських доларів).

Про це повідомила прес-служба Джастіна Трюдо. Допомога містить 10,9 мільйона доларів на підтримку вразливих дітей, молоді з групи ризику та реінтеграцію переміщених дітей, які повертаються до України, а також покращення доступу до правосуддя для жертв воєнних злочинів.

Вона також покликана підвищити поінформованість родин і громадянського суспільства щодо процесу пошуку зниклих безвісти осіб, підтримати чоловіків, які пережили сексуальне насильство, пов'язане з війною, зокрема, військовополонених.

Уряд Канади також виділить 14,5 мільйона доларів на підтримку невідкладних зусиль України з відновлення пошкодженого енергетичного обладнання й інфраструктури.

Ще 11,2 мільйона доларів Оттава інвестує у:

  • Міжнародний валютний фонд для зусиль, спрямованих на допомогу Україні в отриманні технічної підтримки та навчання, необхідних для економічних реформ і вступу до Європейського Союзу.
  • поліпшення можливості України очистити свою територію від мін та інших вибухонебезпечних пережитків війни;
  • надання уряду України технічної допомоги з боку експертів уряду Канади в секторах юстиції й енергетики.

Крім того, Канада виділить 1,5 мільйона доларів на підтримку безпечної та надійної експлуатації ядерних об'єктів в Україні через Міжнародне агентство з атомної енергії.

Нагадаємо, минулого тижня міністр оборони країни Білл Блер заявив, що канадський уряд передає Україні чотири перші бронемашини ACSV. Загалом Оттава планує передати Києву 50 таких броньовиків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.06.2024 07:52