Кадри зруйнованого Маріуполя. Фото зі соцмереж

У МЗС України відреагували на пропагандистську "виставку" в Італії про "відновлення" Маріуполя

В італійському місті Модена 20 січня планують провести пропагандистську "виставку-конференцію". На ній планують показати, як Маріуполь переживає нібито "швидкий процес відновлення" після того, як його окупувала Росія.

На цю подію відреагувало Міністерство закордонних справ України.

У МЗС України вважають цю подію російською провокацією. Українське посольство в Римі вже надіслало офіційне звернення з вимогою скасувати захід.

"На офіційному рівні Італія рішуче підтримує суверенітет і територіальну цілісність України. І ми очікуємо, що на цю російську провокацію буде відповідна реакція", — заявив речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко.

Джерело: Facebook-сторінка Міністерства закордонних справ України

Джерело: Facebook-сторінка Міністерства закордонних справ України

Захід організовує "Асоціація сприяння культурній інтеграції між Італією та Росією". На виставці запланували виступи російського консула та проросійськи налаштованих італійських журналістів.

Рашисти окупували Маріуполь навесні 2022 року. Він зазнав великих руйнувань унаслідок масованих обстрілів. Донині кількість загиблих встановити неможливо. Місто неодноразово опинялося на межі епідемій різних інфекційних захворювань через відсутність чистої питної води, пошкоджені мережі водовідведення, каналізації, газопостачання.

За інформацією радника міського голови Маріуполя Петра Андрющенка, досі збільшується Старокримське кладовище, де окупанти здійснюють поховання людей не у могилах, а в траншеях. Окупанти постійно зносять у місті будинки, постраждали, наприклад, старовинні будівлі в історичному центрі Маріуполя.

Нагадаємо, 29 грудня стало відомо, що російські окупанти мають намір демонтувати 16 приватних будинків у Маріуполі. Таким чином ворог хоче приховати сліди російських воєнних злочинів проти мирного населення в окупованому місті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.01.2024 18:40