Фото ілюстративне. Джерело: peacekeeping.un.org

У МЗС України відреагували на скасування Росією договору про заборону ядерних випробувань

У Міністерстві закордонних справ України відреагували законопроект Державної думи Російської Федерації про відкликання ратифікації договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань. У українському відомстві такий крок назвали черговою провокацією.

Про це повідомляє прес-службу Міністерства закордонних справ України. Зазначається, що світ є свідком чергового провокативного кроку держави-агресора, спрямованого на посилення ядерного шантажу.

"Це рішення є частиною ланцюга подій, які відбуваються в Росії протягом останніх років. Держава-агресор вже спровокувала небезпечний дисбаланс глобальної архітектури ядерного роззброєння та нерозповсюдження своїми рішеннями про призупинення участі у новому договорі про СНО та протиправне розміщення російської тактичної ядерної зброї на території Білорусі", — йдеться в заяві.

У МЗС наголошують, що така безвідповідальна поведінка країни з найбільшим ядерним потенціалом у світі вкотре ставить під загрозу міжнародну безпеку і стабільність.

"Україна засуджує кроки Росії щодо відкликання ратифікації договору та закликає міжнародне співтовариство відповідно відреагувати на провокації Москви", — повідомляють у відомстві.

Нагадаємо, на початку жовтня президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю Sky TG24, що Російська Федерація до кінця 2023 року посилить ядерні погрози. Агресор вдасться до таких дій через відсутність перемог на фронті.

Зеленський переконаний, що постійне нагадування окупантів про свою ядерну зброю — "це прояв не сили, а слабкості". Росіяни вдаються до таких погроз, оскільки ні бойові дії, ні робота дипломатів не дали бажаних для загарбників результатів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.10.2023 20:19