Фото: Роберт Фіцо. Джерело – росЗМІ

У МЗС відповіли на скандальні заяви прем'єра Словаччини Фіцо про "територіальний компроміс"

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко заявив, що жодних компромісів щодо територіальної цілісності України не повинно бути. Така відповідь є реакцією представника МЗС на нещодавні заяви прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо про необхідність "компромісу" між Росією та Україною.

Про це він написав на сторінці у Facebook.

"Не може бути компромісу щодо територіальної цілісності. Ні України, ні Словаччини, ні будь-якої іншої країни", написав Ніколенко.

Він зауважив, що Україна та партнери докладають зусиль задля виведення росіян із Криму, Донбасу та Луганська, щоб вони не пішли далі, зокрема і до Кошицького, Пряшівського та інших словацьких країв.

"Давайте говорити відверто: без безпеки в Україні, не буде безпеки ні в Словаччині, ні в Європі загалом. Маємо спільними зусиллями наближати українську перемогу", наголосив речник МЗС. 

Скандальна заява Фіцо

Днями прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо в одному з інтерв’ю заявив, що Україна нібито має погодитися на територіальні поступки Росії. Йдеться про вже окуповані РФ території України.

"Повинен бути якийсь компроміс. Чого вони (українці ред.) чекають, що росіяни підуть з Криму, Донбасу і Луганська? Це нереалістично", сказав Фіцо.

Нагадаємо, голова комітету Верховної Ради із зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко вважає, що офіційний Київ має рішуче реагувати на заяви лідерів інших держав, які ставлять під сумнів суверенітет України. При цьому він, ймовірно, мав на увазі висловлювання прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо про те, що Україна перебуває під "абсолютним впливом США".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 22.01.2024 15:22