Фото: Facebook Олега Ніколенка

У МЗС відреагували на рішення організаторів Нобелівської премії запросити Росію та Білорусь

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на рішення Фундації Нобеля відновити запрошення послів Росії та Білорусі на церемонію вручення Нобелівської премії. У МЗС виступають проти такого кроку.

Про це у Facebook написав речник МЗС України Олег Ніколенко.

Фундація Нобеля раніше повідомила про запрошення до Стокгольма на бенкет з нагоди вручення Нобелівської премії послів РФ, Білорусі, а також Ірану. Лауреатів Нобелівських премій традиційно оголошують на початку жовтня, а премії вручаються в грудні. За словами Ніколенка, таке рішення організатори пояснюють бажанням напряму доводити свої цінності навіть тим державам, які їм протистоять.

"Доводити цінності гуманізму до Росії та Білорусі — сізіфова праця. Зусилля, які не призведуть до результату. Найімовірніше, що в той день, коли російський посол сидітиме в гарному костюмі в Стокгольмському концерт-холі російська армія скоюватиме чергові воєнні злочини на окупованих українських територіях, а російські ракети знищуватимуть чергові житлові квартали в українських містах. Як за таких умов сприймуть в Кремлі рішення фундації повернутися до business as usual? Лише посиленням відчуття безкарності та новими злочинами", — написав Ніколенко.

Він закликав організаційний комітет, як і минулоріч, підтримувати міжнародні зусилля щодо ізоляції Росії та Білорусі. 

Нагадаємо, у Міністерстві зовнішніх справ України відреагували на неоднозначні заяви Папи Римського Франциска. У відомстві вважають, що понтифік поширює російські великодержавні ідеї, якими Кремль виправдовує вбивства українців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 01.09.2023 15:16