Фото: Новинарня

"У них був лише один план": Буданов назвав умову, за якої росіяни планували захопити Київ

Єдиним планом росіян була стрімка висадка десанту на аеродромі Гостомель. Якби це відбулося, Київ був би захоплений.

Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-майор Кирило Буданов в інтерв'ю для спецпроекту Дмитра Комарова "Рік. За кадром".

"Весь план росіян був — стрімка висадка посадковим способом на аеродром Гостомель і звідти вхід до Києва. Це був єдиний план", — сказав він 

Буданов наголосив, що росіяни безуспішно 24 лютого 2022 року робили спроби висадити там свій десант і абсолютно не вірили в опір українців.

"По-друге, вони свято висадяться і літак за літаком розвантажуватимуть підрозділи, які прямо, відразу входитимуть до Києва", — зазначив він.

За словами очільника ГУР, окупантам потрібно було "створити картинку" масованого наступу та безальтернативності здачі.

"І для створення картинки входження цих колон. Ніхто не сподівався воювати, як у Маріуполі. Вони вірили, що ніхто не зможе створити їм серйозну протидію, і вони зайдуть до урядового кварталу, змінять керівництво. Оскільки, на їхню думку, керівництво держави до цього часу мало кудись втекти, якщо ні — вони б його знищили",  зазначив він.

Нагадаємо, Кирило Буданов вважає, що країна-агресорка почала готуватися до наступу на Україну ще у 2007 році. А у 2014 росіяни скористалися зручним моментом для вторгнення. За словами очільника ГУР, навіть, якби у 2014 році РФ не вдерлася на східні території України та не анексувала Крим, плани агресора, щодо масштабно вторгнення не змінилися б.

Раніше головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розповів, що військове керівництво України готувалося до повномасштабного вторгнення Росії заздалегідь. Підготовка супроводжувалася значним комплексом заходів, у яких брала участь велика кількість людей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.05.2023 12:57