Фото: Новинарня

Коли Росія почала готуватися до війни з Україною: дані Буданова

Країна-агресорка почала готуватися до наступу на Україну ще у 2007 році. А у 2014 росіяни скористалися зручним моментом для вторгнення.

Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтерв'ю із Дмитром Комаровим.

"Тут треба розбирати, коли Росія почала готувати до таких дій. А це 2007 рік. Активно Росія почала готуватися до агресії з 2007 року. У 2014 році вони скористалися зручним моментом. А далі ви бачили, як усе рухалося", — заявив він.

За словами очільника ГУР, навіть, якби у 2014 році РФ не вдерлася на східні території України та не анексувала Крим, плани агресора, щодо масштабно вторгнення не змінилися б.

"Війна між нами була неминучою. Ми точно знаємо, що з 2007 року вони почали готуватися, у наших архівах це чітко видно", — додав він.

Крім того, Буданов зауважив, що Росія планувала розпочати повномасштабне вторгнення в Україну у березні 2021 року. Проте тоді реалізувати свої плани рашистам не вдалося.

"Тоді було прийнято рішення оприлюднити всі ці матеріали для розуміння іноземних партнерів, і з їх допомогою дипломатично якось цьому завадити",  розповів Буданов.

Нагадаємо, раніше прикордонники розповіли, що знали про вторгнення РФ й готувалися до нього заздалегідь. Очільник ДПСУ Сергій Дейнеко в одному з інтерв’ю пригадував, що доповів президенту за два тижні до початку повномасштабного вторгнення про те, що війна буде, що Росія неодмінно нападе на територію України з Республіки Білорусь по Чорнобильській зоні.

За його словами, українські військові протягом тривалого часу повністю контролювали окремих представників військово-політичного керівництва РФ. Дейнеко зазначив, що "були відеоматеріали, фото й військові знали детально план". Це дало можливість якісно готуватися до нападу.

Також головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розповів, що військове керівництво України готувалося до повномасштабного вторгнення Росії заздалегідь. Підготовка супроводжувалася значним комплексом заходів, у яких брала участь велика кількість людей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.05.2023 23:57