Фото: zakordon.24tv.ua

У Німеччині скасовують рейси поїздів через страйк на залізниці: чого вимагають протестувальники

Упродовж доби 12 березня на залізниці у Німеччині очікується скасування поїздів по всій країні. Це пов'язано через початок чергового страйку працівників. 

Про це повідомляє bahn.de.

Німецька профспілка машиністів закликала до страйку працівників у вівторок, 12 березня. Під час страйку основний залізничний оператор (DB) знову надаватиме базові послуги міжміської, регіональної та міської залізниці.

Чому розпочався страйк

Німецька профспілка машиністів потягів GDL оголосила про подальші страйки у зв'язку з глухим кутом у переговорах щодо зарплати з німецькою залізницею (Deutsche Bahn). У неділю ввечері GDL оголосила, що робота буде призупинена на 24 години, починаючи з 02:00 ранку вівторка, 12 березня. У вантажному транспорті страйк розпочнеться у понеділок, 11 березня, о 18:00 і завершиться також за 24 години. Оскільки правління залізниці не надало GDL нової пропозиції щодо зарплатних тарифів, "це неминуче призвело до страйку", — йдеться в повідомленні профспілки.

Що робити користувачам залізниці

Базова пропозиція публікується в інформації про розклад на сайті bahn.de та в DB Navigator. DB просить мандрівників перевірити дані ресурси за кілька годин до початку поїздки, щоб дізнатися, чи доступне їхнє з'єднання. DB також відкрив безплатну спеціальну гарячу лінію.

Усі пасажири, які купили квиток на поїздку з 10 березня по 12 березня включно і бажають відкласти її через страйк, можуть скористатися своїм квитком пізніше. Квиток дійсний для поїздки до початкового пункту призначення, навіть за зміни маршруту. Бронювання місць можна скасувати безплатно. Крім того, в рамках особливого жесту доброї волі пасажири (на міжміських перевезеннях) також мають можливість продовжити свою подорож та вирушити у подорож раніше у понеділок, 11 березня. Повернення квитка також можливе за дотримання відповідних умов.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" запустила бета-тестування своєї нової послуги. Квитки під час моніторингу відтепер можна буде купити автоматично.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 11.03.2024 17:53