Мітинги в Німеччині. Джерело: німецькі ЗМІ

У Німеччині тривають протести проти правого екстремізму: деталі

У суботу, 27 січня, в багатьох країнах Європи відзначають Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. З цієї нагоди на території всієї Німеччини відбулася хвиля протестів проти правого екстремізму.

Про це повідомив DPA. Журналісти зазначили, що лише в землі Північний Рейн-Вестфалія відбулися приблизно 30 окремих мітингів проти правого екстремізму, найчисельніший із яких у Дюссельдорфі, за даними поліції, зібрав близько 100 тисяч людей.

Учасники маршу йшли містом з гаслом "Проти AfD — не будемо мовчати. Не відвернемося. Ми діємо!"

У місті Оснабрюк (Нижня Саксонія) перед 25 тисячами людей виступив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус, який попередив про небезпеку ультраправих, які "хочуть повернутися до темних часів расового божевілля, дискримінації, нерівності та несправедливості". Цей населений пункт є рідним для міністра.

Понад 10 тисяч людей зібрала акція проти правого екстремізму в Кілі (Шлезвіг-Гольштайн). У десятках інших німецьких міст мітинги були або такої ж чисельності, або менші.

Занепокоєння щодо правого екстремізму та популярності партії "Альтернатива для Німеччини" зросло після оприлюднення інформації про зустріч крайніх правих, де обговорювали ідею про масову депортацію з країни осіб іммігрантського походження.

За попередніми даними, "Альтернатива для Німеччини" може стати найбільшою партією в трьох східних регіонах — Бранденбурзі, Саксонії та Тюрингії — у вересні, коли там відбудуться вибори до парламентів земель (ландтагів).

Декілька днів тому багатотисячні демонстрації проти правого екстремізму відбулись і в трьох великих містах сусідньої Австрії.

Нагадаємо, що, за інформацією німецьких медівників, вже з наступного року українські біженці в Німеччині зможуть отримати громадянство країни за нових умов. Німецький уряд дещо спростив правила натуралізації, щоб залучити якомога більше легальних мігрантів і розв'язати проблему нестачі робочих рук.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 27.01.2024 22:17