Фото: Вікіпедія

У Німеччині затримали чоловіка, який постачав Росії деталі для дронів "Орлан"

У Німеччині затримали чоловіка, який нелегально відправляв Російській Федерації двигуни для бойових дронів "Орлан". Загалом він поставив запчастин на суму два мільйони євро.

Про це повідомляє Merkur.

Відомо, що прокуратура Франкфурта-на-Майні та Головне митне управління оголосили, що чоловіка заарештовано. Бізнесмена звинувачують у порушенні закону про зовнішню торгівлю та платежі.

Так, підозрюваний у 2022 та 2023 роках експортував до Росії різні електронні компоненти, моделі авіаційних двигунів та інші товари за допомогою обхідних поставок, порушуючи цим санкції проти РФ. Компоненти поставлялися на адресу компанії, розташованої в Санкт-Петербурзі через проміжного одержувача в Гонконгу.

Зазначається, що серед компонентів, що поставлялися, були моделі авіаційних двигунів, що використовуються в російському безпілотнику "Орлан-10". Ці дрони окупанти використовують у війні проти України.

За даними слідства, влітку цього року у нього вилучили загалом 120 двигунів і успішно запобігли їхньому можливому експорту до країни-окупанта. Крім передачі двигунів, підозрюваного також звинувачують у незаконному експорті двох дорогих автомобілів. Вони були переправлені транзитом до Китаю та ввезені до Росії. 

Нагадаємо, у Німеччині 28 серпня слідчий суддя Федерального Верховного Суду арештував громадянина російського походження за підозрою у постачанні до Російської Федерації деталей для виробництва дронів. За даними слідства, у період з січня 2020 року по березень 2023 року він 26 разів експортував електронні компоненти на адресу компанії в Росії, яка займається виробництвом військових матеріалів та аксесуарів, серед них безпілотник "Орлан-10".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 26.10.2023 17:44