Фото ілюстративне. Джерело: avianews

У пасажирського літака, який летів з Іспанії до Австрії, відірвало носа через град (фото)

Пасажирський літак австрійської авіакомпанії Austrian Airlines зазнав суттєвих пошкоджень у результаті граду. Він прямував з Майорки до Відня. Пасажири не постраждали.

Про це повідомив Kronen Zeitung. Літак вилетів з іспанського курорту Пальма-де-Майорка вдень 9 червня з невеликою затримкою, після чого потрапив у грозу. За словами пасажирів, це сталось за менш як пів години до посадки в австрійській столиці.

Люди, які перебували на борту літака, відчули похитування, посадка також була дещо нерівною. Уже після приземлення з’ясувалось, що град пошкодив вікна кабіни пілотів, деякі покриття й носову частину літака.

Austrian Airlines заявила, що під час рейсу OS434 з Пальма-де-Майорки до Відня літак Airbus A320 "потрапив у грозовий осередок на підльоті до Відня, який, за словами екіпажу, не було видно на метеорологічних радарах".

"За наявною інформацією, град пошкодив два передні ілюмінатори кабіни екіпажу, носову частину літака та деякі елементи обшивки", — йдеться в заяві перевізника.

Відірваний ніс у літака. Джерело: leserreporter

Відірваний ніс у літака. Джерело: leserreporter

Після потрапляння в грозу екіпаж подав аварійний сигнал, тож літак в аеропорту чекали екстрені служби. Пасажири в результаті інциденту не постраждали, наразі Austrian Airlines оцінює збитки від грози.

Нагадаємо, що 29 травня в нідерландському аеропорту Схіпхол людина впала у двигун літака, який працював, і загинула. Інцидент стався, коли на борту перебували пасажири та члени екіпажу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 10.06.2024 16:17