Фото ілюстративне. Джерело: "Укрінформ"

У Пекіні напали та побили ізраїльського дипломата: у МЗС країни розповіли про його стан

У п’ятницю, 13 жовтня, на співробітника ізраїльського посольства в Пекіні невідомі скоїли напад. У результаті інциденту його довелося госпіталізувати.

Про це повідомив The Times of Israel із посиланням на міністерство закордонних справ Ізраїлю. У відомстві зазначили, що стан дипломата стабільний.

У МЗС Ізраїлю заявили, що мотив нападу, який стався не в посольстві, зараз з'ясовують. Інших деталей інциденту не повідомляють.

Напередодні колишній лідер «ХАМАС» Халед Мешааль закликав до протестів у всьому мусульманському світі в п'ятницю на підтримку палестинців, щоб народи сусідніх країн приєдналися до боротьби проти Ізраїлю.

Натомість ізраїльські військові попередили цивільних мешканців міста Газа, що в Сектора Гази, про необхідність евакуації з їхніх домівок. Незабаром значна територія міста Газа стане місцем проведення військової операції. У відповідь ХАМАС назвав заклик до евакуації мирних палестинців "пропагандистським прийомом" Ізраїлю та наказав їм залишатися вдома.

Нагадаємо, посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук 12 жовтня заявляв, що вивезення українців, які опинилися під загрозою обстрілів у Секторі Гази, наразі ще не розпочали. На евакуацію записалися понад 200 людей, цифра росте щогодини. За його словами, єдиний пункт пропуску на Єгипет — Рафах — залишається закритим.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 13.10.2023 12:21