Патрік Райдер. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

У Пентагоні оцінили контрнаступальні операції Росії в Курській області

За даними міністерства оборони США, спроби російської армії провести контрнаступальні дії в Курській області є "незначними". При цьому у Пентагоні підтвердили такі спроби окупантів.

Про це повідомляє "Укрінформ". Оцінку діям російської армії в Курській області дав речник Пентагона генерал Патрік Райдер.

"Ми бачимо, що на нинішньому етапі російські підрозділи починають, намагаються провести певні контрнаступальні дії в Курській області", — заявив він.

Як зазначив Райдер, ці дії є "незначними". Проте у Пентагоні уважно стежать за розвитком подій у Курській області, зауважив американський генерал.

Зауважимо, аналітики американського Інституту вивчення війни раніше повідомили, що українські сили нещодавно просунулися в Курській області на тлі наступальних операцій у цьому районі 10 вересня. Водночас точний шлях українського наступу у цій локації залишається незрозумілим. 

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, наступальні й оборонні можливості росіян на Донеччині тепер залежать також і від ситуації в Курській області. Вторгнення українських військ у цей регіон Росії вплинуло на весь театр воєнних дій і визначатиме його надалі.

Раніше президент України Володимир Зеленський під час виступу на 50-му міжнародному форумі "Амброзетті" заявив, що Україна тримала у секреті підготовку до проведення операції в Курській області через можливий витік інформації до російської розвідки. Про неї не знали навіть союзники Києва.

Нещодавно головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив, що операція в Курській області Російської Федерації пройшла успішно. Вона зменшила загрозу наступу росіян з цього напрямку.

Варто зазначити, що за даними Інституту вивчення війни, російські війська розпочали контратаки вздовж західного краю українського виступу в Курській області та, як повідомляється, захопили кілька населених пунктів на північний схід та південь від Коренево 10 та 11 вересня. Проте дії армії РФ у цьому регіоні мають "незрозумілі перспективи".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.09.2024 06:03