Фото: Вікіпедія

У поліції Києва відреагували на побиття Дубінського у СІЗО

До Головного управління Національної поліції в Києві надходило звернення про побиття народного депутата Олександра Дубінського. Інцидент нібито стався у Лук‘янівському СІЗО.

Про це в коментарі "Укрінформу" розповіла начальниця відділу комунікації поліції Києва Юлія Гірдвіліс. За її словами, на місце події одразу було скеровано слідчо-оперативну групу.

"До поліції Києва від адвоката Дубінського надійшло повідомлення про те, що його підзахисному у слідчому ізоляторі було нанесено тілесні ушкодження", — зазначила вона.

Зазначимо, що народний депутат Олександр Дубінський, який нині перебуває під вартою у слідчому ізоляторі, заявив про те, що його побили. Адвокати Дубінського також вимагали "ухвалення негайного рішення" про його переведення до слідчого ізолятора СБУ для того, "щоб забезпечити збереження його життя".

За інформацією його адвокатів, було викликано швидку допомогу, яка констатувала множинні гематоми, а також підозру на перелом ребра.

Справа Дубінського про держзраду: усі подробиці

Підозру у держзраді Дубінському 13 листопада повідомив генеральний прокурор. Як з'ясували слідчі Державного бюро розслідувань та Служба безпеки України, він "здійснював інформаційно-підривну діяльність" на користь Росії.

У підозрі зазначено, що під псевдонімом "Буратіно" нардеп входив до складу злочинної організації, яку сформувало головне розвідувальне управління генштабу збройних сил Росії. Організація мала розхитувати суспільно-політичну ситуацію та дискредитувати Україну за кордоном.

Слідство наполягає, що нардеп розповсюджував неправдиву інформацію щодо втручання українських посадовців у президентські вибори у США у 2019 році. На сьогодні Дубінському загрожує до 15 років в'язниці з конфіскацією майна.

Печерський районний суд Києва 14 листопада обрав позафракційному народному депутату Олександру Дубінському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб без альтернативи застави. 

Нагадаємо, що 23 листопада Печерський суд Києва заарештував майно народного депутата України Олександра Дубінського, якого підозрюють у державній зраді. Також арешт наклали на нерухомість і автомобілі його матері та колишньої дружини. У документі йдеться, що Олександр Дубінський і його родина є власниками 24 квартир, 17 автівок, двох будинків і 70 соток землі на загальну суму близько 2,5 мільйона доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.12.2023 16:59