Анджей Дуда. Джерело: Офіс президента України

У Польщі п'яний чоловік кинув в кортеж президента Дуди петарду

У кортеж президента Польщі Анджея Дуди кинули петарду. Внаслідок вибуху ніхто не постраждав. 

Як повідомляє RFM24, інцидент стався у понеділок ввечері, 27 травня, у селі Кшевата Великопольського воєводства.

Зазначається, що колона президента Анджея Дуди напередодні ввечері поверталася з візиту до Великопольського воєводства. Близько 21:00 за місцевим часом вона проїжджала через село Кшевата в Кольському повіті. Там у бік президентської колони чоловік кинув петарду. За неофіційною інформацією від журналістів, вибух відчули в автівках президентського кортежу. 

Співробітники Державної служби охорони повідомили про інцидент місцевій поліції, яка через деякий час затримала порушника — ним виявився 39-річний місцевий чоловік у стані алкогольного сп'яніння. Його відправили до відділку поліції, щоб він прийшов до тями. Видання зазначає, що свої дії чоловік пояснив тим, що хотів "налякати птахів" вибухом петарди. Варто наголосити, що вчинок чоловіка не завдав жодної шкоди.

Нагадаємо, 24 травня міністр внутрішніх справ Томаш Семоняк заявив, що польська влада визнала, що загрози диверсій з боку Росії збільшилися. Тож у Польщі вирішили посилити заходи безпеки у головному транзитному вузлі для іноземної військової допомоги Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 29.05.2024 02:31