Фото: ілюстративне. Джерело: defence-ua.com

У Польщі винищувач "загубив" паливний бак

У Польщі під час польоту у винищувача МіГ-29 відпав паливний бак. Інцидент трапився у середу, 22 травня, у Вармінсько-Мазурському воєводстві.

Як повідомляє видання RFM-24, сталося це близько 18:00 поблизу села Курово-Браневського.

"Під час виконання навчально-тренувального польоту на літаку МіГ-29 з 22-ї тактичної авіабази сталася втрата паливного бака", — йдеться у повідомленні Головного командування Збройних сил Польщі.

За даними видання, бак був порожнім і впав за кілька сотень метрів від найближчих будівель. Внаслідок інциденту ніхто не постраждав. За попередніми висновками, вини пілотів у цьому немає, адже вони діяли відповідно до чинних процедур. Справу розслідуватиме Державна комісія з розслідування авіаційних подій. 

Раніше, а саме 11 травня, постійне представництво Польщі при Європейському Союзі заявило, що Київ вже отримав від Варшави 14 радянських винищувачів МіГ-29, які та пообіцяла передати для зміцнення Повітряних сил Збройних сил України. 

Нагадаємо, у травні Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки заявило, що аварійні сходження боєприпасів із російських літаків на власній території є системною проблемою. Такі інциденти непоодинокі, тож вони створюють велику загрозу для російського цивільного населення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 23.05.2024 11:52