Фото Прикордонної служби Польщі

У Польщі затримали українця, який тікав й погрожував ножем прикордонникам

Співробітники Прикордонної служби Польщі затримали громадянина України, який влаштував незаконний перетин мігрантів і погрожував прикордонникам ножем. Зокрема, вони намагалися зупинити його для перевірки транспортного засобу, який прямував до кордону з Німеччиною.

Про це інформує Прикордонна служба Польщі. Водій проігнорував сигнали про зупинку й почав тікати на великій швидкості.

Інцидент трапився поблизу села Валовиці, що в прикордонному районі. Коли прикордонники подали йому знак зупинитися, він це зробив, але одразу ж вискочив з автівки й спробував втекти.

"Прикордонники зробили попереджувальні постріли. Однак виявилося, що водій не має наміру здаватися. Він дістав ніж і почав погрожувати спочатку прикордоннику, а потім заявив, що сам себе скалічить", — пише Прикордонна служба Польщі.

Прикордонники залучили перемовника від поліції, який переконав чоловіка покласти ножа й здатись. Ним виявився 26-річний громадянин України, який планував вивезти групу іноземців до Німеччини у вантажному відсіку автобуса.

затримання чоловіка у Польщі

Фото Прикордонної служби Польщі 

Співробітники польської прикордонної служби знайшли у водійських дверцятах пакетик із 0,5 грама кокаїну. Його виявили й в організмі українця.

Зловмисник вже отримав звинувачення в організації перетину польсько-німецького кордону всупереч правилам, непокорі наказу про зупинку транспортного засобу, активному нападі на офіцера і водінні в стані наркотичного сп'яніння.

Наразі українця арештували на три місяці, а за сукупністю звинувачень йому загрожує до 10 років ув’язнення.

Нагадаємо, раніше у Польщі правоохоронці затримали громадянина України, який працював на розвідку країни-агресорки Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.11.2023 05:25