Юрій Ігнат. Джерело: командування Повітряних сил ЗСУ

У Польщі заявили про порушення повітряного простору під час нічної атаки на Україну: Ігнат відреагував

Під час масованої атаки України з боку Російської Федерації було зафіксовано порушення повітряного простору Польщі. Варшава зафіксувала непізнаний об'єкт над своєю територією.

Про це повідомила прес-служба оперативного командування збройних сил Польщі.

"У ранкові години в повітряний простір Республіки Польща з боку кордону з Україною влетів непізнаний повітряний об'єкт, який з моменту перетину кордону і до зникнення сигналу спостерігався радіолокаційними засобами системи протиповітряної оборони країни", — йдеться у повідомленні прес-служби.

Відповідно до чинних процедур, оперативний командувач ЗС мобілізував наявні сили й засоби.

За інформацією RMF24, об'єкт бачили жителі ґміни Долгобичув у Люблінському воєводстві: також було чутно сильний шум і свист. Він рухався на захід, зараз в околицях Замостя тривають пошуки. Інформації про вибух не надходило.

Реакція Повітряних сил України

За словами речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, порушення повітряного простору під час масованих ударів росіян не є чимось новим. 

"В результаті масованих атак це може траплятись. Ворог атакує приграничні території на заході, тому це можливо. Це ще один сигнал нашим партнерам, щоб України посилити необхідною кількістю засобів ППО, щоб ми стали щитом між агресором і Європою. Захистили себе та захистили їх", — сказав Юрій Ігнат.

Масований обстріл України 29 грудня: яка ситуація у регіонах

Рятувальники ліквідовують наслідки ворожих ударів. Усього зафіксовано пошкодження у шести регіонах.

Київ: під обстріли потрапили Святошинський, Подільський, Шевченківський райони. Пошкоджено цивільну інфраструктуру, автомобілі, складські приміщення. Загинула одна особа, 28 травмовано.

Львівська область: завдано ракетних ударів по місту Львів. Вибухом пошкоджено багатоквартирний будинок та інфраструктуру. Одна людина загинула, дев'ятеро поранених.

Одеська область: є влучання у триповерховий будинок. В Одесі пошкоджено ще щонайменше два будинки. З житлової 17-типоверхівки ДСНС врятували 23 особи. Загалом дві людини загинули, 15 поранено. 

Харківська область: ворог почав обстріл ще вдосвіта. Троє людей загинули, девʼять осіб отримали поранення, медики надають допомогу на місці. 

Запорізька область: окупанти завдали ракетних ударів по інфраструктурних обʼєктах Запоріжжя. Четверо загиблих, понад 10 — поранено.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний повідомив, що війська країни-агресорки у п'ятницю випустили по Україні 158 повітряних цілей. Протиповітряній обороні вдалося знищити 27 "шахедів" і 87 крилатих ракет. За його словами, було атаковано об’єкти критичної інфраструктури, промислові та військові об’єкти. 

Нагадаємо, на масовану ракетну атаку відреагував президент Володимир Зеленський. Він висловив співчуття рідним і близьким загиблих й побажав якнайшвидшого одужання постраждалим. Очільник держави запевнив, що відповідь ворогу обовʼязково буде.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.12.2023 13:56