Дональд Туск. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

У Польщі зробили заяву про План перемоги Зеленського

Серед лідерів держав Європейського Союзу немає консенсусу щодо оцінки Плану перемоги, який представив президент Володимир Зеленський у Брюсселі. Його втілення буде залежати від результатів президентських виборів у Сполучених Штатах Америки.

Як повідомляє РАР, на пресконференції після саміту ЄС у Брюсселі прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск зазначив, що "ніхто не очікував гармонії", адже європейські держави мають різні підходи до членства України у Північноатлантичному альянсі.

Туск наголосив, що головною тезою Плану перемоги Зеленського є питання членства України в НАТО і нагадав, що коли питання вступу України до Альянсу постало вперше, саме Варшава виступала за відкриття перспективи НАТО для України.

"Це не змінилося. У цьому відношенні ми солідарні з Україною", — наголосив польський прем'єр-міністр.

За словами посадовця, наразі важко оцінити, наскільки реалістичним є План перемоги українського лідера, адже багато чого залежатиме від результатів президентських виборів у Сполучених Штатах.

"Наразі ми перебуваємо на етапі очікування результатів виборів у США, ніхто цього не приховує", — додав Туск.

Зокрема, стратегії, які містяться у Плані перемоги, будуть переоцінені після завершення президентських виборів у США.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що План перемоги Володимира Зеленського не спрацює. За словами угорського політика, "слід негайно розпочати переговори з Росією".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.10.2024 15:49