Фото: Мінагрополітики

У порту Чорноморська росіяни знищили 60 тисяч тонн зерна

У ніч проти 19 липня внаслідок російського ракетного обстрілу у порту Чорноморська в Одеській області знищено 60 тисяч тонн зерна. Його мали б відправити "зерновим коридором" ще два місяці тому. 

Про це повідомила прес-служба Міністерстві аграрної політики та продовольства України.

"Нічний удар вивів з роботи значну частину зернової експортної інфраструктури порту Чорноморськ... У порту Чорноморська також були знищені 60 000 т зерна, яке мало бути завантажене на великотоннажне судно і відправлене зерновим коридором ще 60 днів тому", — уточнили в Мінагрополітики.

За словами міністра аграрної політики та продовольства Миколи Сольського, найбільше постраждала зернова інфраструктура міжнародних та українських трейдерів та перевізників Kernel, Viterra, CMA CGM Group. За оцінками фахівців, для повноцінного відновлення об’єктів, які постраждали від ракетного удару, знадобиться не менше ніж рік.

"Це терористичний акт не проти України, а проти всього світу. Продовольча безпека якого знову під загрозою. Людство опинилося в заручниках у країни терориста, яка шантажує весь світ голодом", — зауважив Сольський.

Він наголосив, що відсутність можливості експортувати продовольство з України призведе до того, що населення найбідніших країн опиниться на межі виживання, оскільки зросте ціна на збіжжя і на продукти харчування.

Нагадаємо, у ніч на 19 липня російська армія завдала масованої атаки по Півдню України. Ворог запустив десятки ракет та ударних безпілотників по Одеській області. "Онікси" і Х-22 росіяни спрямували на портову і критичну інфраструктуру. Влучили в зерновий і олійний термінал, пошкодили резервуари та обладнання для завантаження. Тут зайнялась пожежа. На місці події працюють усі відповідні служби. Інформація про постраждалих не надходила.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.07.2023 17:51