На фото: F-16. Джерело: "Вікіпедія"

У Повітряних силах розповіли, як проходить навчання українських пілотів F-16

Процес підготовки українських пілотів F-16 містить в собі три етапи. Йдеться про наземну підготовку, навчання на легкомоторних літаках та тренування на винищувачах.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш.

За його словами, наразі очікується завершення підготовки. Українські військові закінчують останні етапи підготовки та напрацювали необхідну кількість годин. Він зазначає, що, окрім безпосередньо пілотів американських винищувачів, тренування також проходять механіки та інженери. Саме ці фахівці будуть забезпечувати обслуговування винищувачів F-16. 

Аналітики прогнозують, що після отримання винищувачів F-16 українські сили активніше атакуватимуть Крим. Відповідний журналістський матеріал оприлюднив Bussiness Insider із посиланням на західних експертів.

Зокрема, стратегічний аналітик Гаазького центру стратегічних досліджень Фредерік Мертенс вважає, що Україна "готує ґрунт" для майбутніх повітряних ударів після прибуття винищувачів F-16. Про це свідчать, на його думку, українські удари по півострову, особливо по російських наземних системах протиповітряної оборони.

"Крим вразливий. У росіян відносно обмежений простір для маневру на півострові. Путіну є що втрачати як у політичному, так і у військовому плані. Тому якщо обмежена кількість винищувачів і може мати реальний вплив, то тільки тут — і над Чорним морем, яке стане повністю доступним, щойно розв'яжуть питання з ППО в Криму", — заявив він.

Нагадаємо, напередодні президент Володимир Зеленський заявив після зустрічі з прем'єр-міністром Данії Метте Фредеріксен на полях Глобального саміту миру у Швейцарії, що винищувачі F-16 від Данії надійдуть в Україну вже найближчим часом. Зараз відбувається фінальна стадія підготовки до передачі данських літаків для потреб Збройних сил України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.06.2024 00:44