Юрій Ігнат. Джерело: Facebook

У Повітряних силах розповіли, як працюють українські аналоги "шахедів"

Українські аналоги дронів-камікадзе Shahed уже працюють на повну потужність. Україна має можливості завдавати ними ударів по російській території.

Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"А чому ви думаєте, що це вже не відбувається?" — відповів він запитанням на запитання на прохання розповісти про можливості України в майбутньому завдавати ударів по Росії за допомогою цих БпЛА.

За його словами, безпілотну авіацію зараз залучають практично всі. В України ж є засоби, які передали партнери, ними українські сили завдають ударів по окупованих територіях. Серед напрямків — Крим, окуповані території Донецької, Луганської областей. Також Україна може завдавати ударів по території Росії за допомогою власних озброєнь.

"Якщо вдалося нашим виробникам створити справді дрони, які можуть летіти далеко та бити влучно — це дуже серйозний крок уперед", — додав речник.

Він зазначив, що стосовно безпілотників Збройні сили України мають серйозну підтримку партнерів, держави та волонтерського корпусу.

Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

Нагадаємо, директор "Укроборонпрому" Герман Сметанін нещодавно заявляв, що український аналог "шахеда" вже вражав російські об'єкти. Рекордна дальність його бойового вильоту – близько 1 000 кілометрів. Його замовляють Сили оборони України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.11.2023 16:07