Олександр Камишін. Джерело: "Укрінформ"

Україна почала серійно виробляти аналоги "шахедів": яку кількість випускають на місяць

Україна налагодила серійне виробництво вітчизняного аналога "шахедів". За місяць таких дронів виробляють десятки.

Про це повідомив "Форбс Україна" з посиланням на слова міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна під час щорічних зборів Європейської Бізнес Асоціації.

За його словами, оборонна сфера робить важливий внесок в економіку країни. У майбутньому вона повинна стати головним сектором української економіки.

"Розпочинаючи з того, що називають "українським шахедом", ми не кажемо назву цього продукту, але вийшли на серійне виробництво його і зараз виробляємо десятки на місяць, продовжуючи багатьма іншими позиціями, які ми раніше виробляли зовсім мало, а зараз маємо пристойні цифри", — сказав міністр.

Він додав, що кратне збільшення виробництва не задовольняє уряд.

"Нас задовольняє десятикратне зростання та більше. У нас по багатьох напрямах є таке зростання", — наголосив міністр.

Камишін акцентував, що зараз не йдеться про інтеграцію "Укроборонпрому" з бізнесом. Але державний завод допомагає приватним невеликим дроновим компаніям.

"У цьому плані "український шахед" з'явився саме на державному заводі", — підсумував міністр.

Нагадаємо, на початку листопада директор "Укроборонпрому" Герман Сметанін заявляв, що український аналог "шахеда" вже вражав російські об'єкти. Рекордна дальність його бойового вильоту – близько 1 000 кілометрів. Його замовляють Сили оборони України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.11.2023 13:27